Radosveta Stamenkova

rada-web_lastД-р Радосвета Стаменкова,

Изпълнителен директор (от 1995 г.)

Завършва Френската гимназия в София (1984) и медицина в Медицинска Академия, София (1990). Множество специализации, надграждащи обучения, курсове и квалификации в областта на НПО и здравния мениджмънт, социалната медицина и промоцията на здраве, комуникациите и обучението на обучители в САЩ, Белгия, Великобритания и други страни от ЕС и у нас. Част от престижната мрежа на световни НПО лидери „Синергос”, член на Управителния съвет на Национална мрежа за децата, на Обществения съвет на фонд „Валя Крушкина” и с много други международни и национални ангажименти. Владее български, английски, френски и руски език.

Работя като най-изпълнителния директор, мениджър на проекти, координатор на програми, треньор, обучител, консултант, оценител, старши експерт, ментор, изследовател, теренен работник, медиатор, консултиращ, обучител на обучители, изобщо – момиче за всичко, каквото само НПО сектора може с любов да отгледа.
Имам опит като ръководител и член на екипи, партньор, майка, застъпник за човешки права, любима, дъщеря, лекар, член на управителен съвет, член на обществен съвет, международен експерт, консултант на пациенти, хора, общини и НПО, оценител на проекти и организации, автор, разказвач на вицове, певица, колега, приятел.
Обичам си много работата, семейството, сина, котарака, приятелите, мъжа – не точно в този ред, ама така дойде. Обичам разнообразието, пътуванията, морето и водата изобщо, музиката, книгите, киното, виното и още стотици неща.
Не пропускам случай да се пошегувам със себе си, с другите и със заобикалящото, да се опитам да накарам другите да се засмеят, да се застъпя за онеправдан човек, за бездомно животно, за важна кауза.
По характер съм обичлив идиотоустойчив оптимист с нелесен нрав, който не се взема прекалено насериозно. Вдъхновяват ме различни хора, произведения, малки и големи неща. Обичам работата си, защото правя това, в което вярвам и което обичам; защото не губя Свободата си да бъда аз, да казвам каквото мисля и според силите си да се боря за промяна към по-добро. Работата ми ме среща и свързва с различни интересни вдъхновяващи хора, които рядко могат да бъдат събрани на друго място. Гледам ден след ден да не изневерявам на себе си и на мечтите си, като винаги имам нови мечти и предизвикателства…